Ieper

Ga terug

Botanicum: oude paardenstal wordt polyvalente ruimte

Op een historische locatie in centrum Ieper verbouwden we een voormalige paardenstal tot polyvalente ruimte. Dit met respect voor oude elementen die de eigenaar wou behouden, maar met integratie van moderne technieken.

Een duidelijke visie nog scherper stellen

Een polyvalente ruimte moet duizend doelen dienen. Dat vormde meteen de uitdaging in dit project, want de inrichting, materialen en technieken moeten erg breed inzetbaar zijn. De klant wist heel goed wat hij wou, maar om niets over het hoofd te zien, deed hij een beroep op onze ervaring en inzichten. In de voorbereidende fase werd veel aandacht besteed aan de vloeropbouw en de afwerking om zeker te zijn dat dit bouwtechnisch en qua ontwerp goed zat. Het gebouw stelde ons ook voor technische uitdagingen op vlak van isolatie en verwarming. Een vraagstuk dat we oplosten met polybeton en vloerverwarming.

Waar oud en nieuw elkaar omarmen

De moderne en rustige inrichting met bewaring van bestaande stijlkenmerken, maar met gebruik van nieuwe technieken en modern sanitair ondersteunt tal van functies. De ruimte kreeg de naam 'Botanicum' en wordt momenteel gebruikt als yogazaal, maar de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt. 

Doorblader ons magazine

Benieuwd naar wat Zinder voor u kan betekenen? Vul hieronder uw gegevens in en download ons magazine om ons nog beter te leren kennen. U ontvangt het magazine bovendien in uw mailbox.