Brugge

Ga terug

Renovatieproject in hartje Brugge

Brugge die Scone biedt als toeristische trekpleister heel wat troeven, maar een pand verbouwen in dat historische centrum vraagt toch om een speciale aanpak. We verdiepten ons in de lokale bouwvoorschriften en realiseerden een comfortabele uitvalsbasis voor het gezin dat hier enkele weken per jaar verblijft.

Werken op afstand

De fysieke afstand tussen Zinder en de klant werd digitaal overbrugd met regelmatige online meetings en updates over de vordering van de werken. Voor ons een unicum, maar het duiden van het ontwerp en het beantwoorden van alle vragen verliep zeer vlot. 

Een uitdagend project

Deze renovatie is een mooi voorbeeld van hoe ver wij gaan in onze dienstverlening. Aangezien de klant werkt en woont op duizenden kilometers afstand namen wij alle aspecten van de verbouwing op ons. Van het stockeren en verhuizen van meubels, over de effectieve verbouwing met advies en keuze van materialen, tot en met het schilderen, inrichten, aankleden en meubileren. We organiseerden zelfs het poetsen van de nieuwe woning voor hun intrek.

Brugge die Scone

Al eens in Brugge geweest? Dan ken je die kleine straatjes met weinig parkeerplaatsen. Die zijn niet zo bestelwagenvriendelijk. Bovendien moesten alle materialen - nieuw en afbraak - aan- en afgevoerd worden via de enige toegang: een gewone voordeur. Dit vergde veel manueel werk, want er was geen ruimte voor machines. We deden dan ook een beroep op gespecialiseerde aannemers. Bovendien gelden er in Brugge specifieke bouwvoorschriften waaraan het ontwerp moest voldoen. De woning vormde op zichzelf ook een uitdaging. Ze ligt rond een patio en er moest slim omgegaan worden met de beschikbare oppervlakte om het gezin van zes personen een comfortabele leefruimte te bieden.

Het resultaat

De klant beschreef zijn eerste verblijf in de gerenoveerde woning als een hotelervaring. Alles was piekfijn afgewerkt: de koelkast draaide al. Ze moesten deze enkel nog vullen. 

Doorblader ons magazine

Benieuwd naar wat Zinder voor u kan betekenen? Vul hieronder uw gegevens in en download ons magazine om ons nog beter te leren kennen. U ontvangt het magazine bovendien in uw mailbox.