Lichtervelde

Ga terug

Totaalrenovatie van villa met integratie van overdekt terras in de leefruimte

Deze bestaande villa met klassieke elementen werd grondig gerenoveerd. Het overdekte terras werd geïntegreerd in de woning en het interieur vernieuwd. In functie van tijd, ruimte en budget werd de indeling hertekend door de nieuwe open leefkeuken te schakelen aan de moderne woonkamer met open haard. Ook de inkom met toilet en de beide badkamers werden in een nieuw jasje gestopt. Moderne technieken zoals vloerverwarming garanderen een aangenaam binnenklimaat.

Het stappenplan van Zinder in de praktijk gebracht

Deze klant klopte bij ons aan met een vraag naar meer ruimte en meer beleving tussen keuken en living. Ze wensten een gezellige zitruimte en vroegen om de beide badkamers comfortabeler te maken. Bovendien wilden ze vooral een totaaloplossing: een partner die hen zou ontzorgen. Daarvoor waren ze bij Zinder aan het juiste adres.

Kennismaking

We gingen bij de klant langs voor een uitgebreide opmeting van de bestaande toestand. Bjorn noteerde alle wensen en dromen van de klant, terwijl Tom de technische uitdagingen, hefbomen en opportuniteiten analyseerde. Zo konden we ons een zeer goed beeld vormen van de situatie en de kostprijs. Ook de planning bleek een belangrijk thema, want de klant verhuisde tijdens de bouwwerken tijdelijk naar een huurpand waar ze uiteraard zo kort mogelijk wilden verblijven.

advies

Op basis van deze gegevens maakten we een eerste ontwerp. Eenmaal op papier toetsten we alles technisch en budgettair af. Het ontwerp legden we voor aan de klant in combinatie met een eerste insteek qua budget. Tijdens het gesprek konden we het ontwerp verfijnen. Het ontwerp vormde daarna de basis voor een gedetailleerde prijsanalyse en de sluitende offerte. Beide legden we daarna voor aan de klant.  Met aandacht voor zowel het technische luik als het interieur werd het dossier tenslotte geadviseerd.

Eenmaal het budget en het ontwerp afgeklopt, konden we starten met de eigenlijke voorbereiding van de werken. We legden onderaannemers vast, kozen en bestelden alle materialen, finaliseerden de planning en regelden tal van praktische aspecten zoals de vergunningen. 

De werken zelf: afwerking op maat

De klant nam onder onze begeleiding zelf de nodige strip- en breekwerken voor zijn rekening. Daarop sloten wij aan met de ruwbouwwerken. We hebben het volledige vloerpakket vernieuwd, een bijkomend volume gerealiseerd waar vroeger het overdekt terras was, en ook alle technieken vernieuwd (elektriciteit, ventilatie, vloerverwarming). Daaropvolgend werd het interieur verder afgewerkt. Weliswaar start het interieur reeds in de eerste fase bij de ruwbouw: technieken, vloerlijnen, enz. zijn reeds uitgewerkt vooraleer de interieuropbouw begint. Een aparte studie van de vloerlijnen bracht meer rust binnen dezelfde context.

af = helemaal af

Op basis van een budgettair afgelijnd ontwerp en de wensen van de klant, leverden we volgens de afgesproken planning en het voorziene budget deze totaalrenovatie op.

Doorblader ons magazine

Benieuwd naar wat Zinder voor u kan betekenen? Vul hieronder uw gegevens in en download ons magazine om ons nog beter te leren kennen. U ontvangt het magazine bovendien in uw mailbox.