Dadizele

Ga terug

Bestaande gezinswoning krijgt waardevolle upgrade met hedendaagse uitbouw

Voor J. en V., een koppel veertigers met twee zonen, creëerden we meer leefruimte door een bijkomend volume te bouwen aan hun bestaande woning. De uitbouw vormt een aantrekkelijk contrast aan de buitenkant, terwijl binnenin de keuken en woonkamer naadloos in elkaar overlopen om zo een mooie en tijdloze leefruimte te vormen.

Verbouwen in functie van méér ruimte

V. en J. wensten vooral meer ruimte. De vormgeving speelde natuurlijk ook een rol, maar in de eerste plaats lag hun focus toch op het creëren van een grotere en comfortabele leefruimte. Uiteenlopende visies over de afwerking van het interieur binnen het gezin hebben we verzoend in een mooi en tijdloos compromis waarin iedereen zich kon vinden.

Binnen en buiten verzoenen

Voor de uitbouw hebben we gekozen voor contrast met de bestaande woning. We combineerden metselwerk, staalbouw en hout. Voor de afwerking kozen we voor zwarte aluminium ramen en zwarte trespa als gevelbekleding. Die zet zich kunstig af tegen de gele baksteen van het hoofdgebouw. De ramen zijn voorzien van screens als zonnewering.

Binnen is er echter van contrast geen sprake. De leefruimte met haard en open keuken vormt één geheel. Dit zorgt voor een aangenaam ruimtegevoel dat nog versterkt wordt door de grote ramen die veel licht binnenlaten.

Met oog voor de strakke planning

De bouwwerken en de binnenafwerking inclusief de installatie van de keuken, de haard, het meubilair en de schilderwerken hebben we in vijf maanden gerealiseerd. Planning was van bij aanvang primordiaal, want V. en J. bleven tijdens de werkzaamheden in hun huis wonen. Het stof weghouden uit andere ruimtes was een extra uitdaging.

Projectcoördinatie als sleutel tot succes

Dankzij een nauwgezette projectcoördinatie gaven we dit gezin meer ruimte volgens de uitdagende planning binnen het afgesproken budget. 

Doorblader ons magazine

Benieuwd naar wat Zinder voor u kan betekenen? Vul hieronder uw gegevens in en download ons magazine om ons nog beter te leren kennen. U ontvangt het magazine bovendien in uw mailbox.